Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Η αξία της απόδοσης




Για μένα στο στοίχημα το Α και το Ω είναι η απόδοση.Σαφώς χρειάζεται  αναλυτική ικανότητα του αγώνα για κάποιον π.χ που ποντάρει live ή και κάποια δόση τύχης,αλλά αν τα πονταρίσματά μας δεν γίνουνε σε αποδόσεις που οι τιμές τους μας συμφέρουν,τοτε μακροπρόθεσμα είμαστε καταδικασμένοιαπο πλευράς κέρδους.
Ενα παράδειγμα που μου έτυχε προσωπικά στα στοιχήματά μου πριν λίγες μέρες και αποτυπώνει αριστα  τον παραπάνω συλλογισμό.

Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν ,έπαιξα 8 στοιχήματα μονά με ποντάρισμα 10€ στο καθένα.
Συνολικό ποντάρισμα λοιπόν 80€.Τα στοιχήματα παίχτηκαν στον αγαπημένο μου bookmaker pinnaclesports.
Απο τα παραπάνω 8 στοιχήματα κερδισμένα ήτανε τα 2 ,ποσοστό δηλαδή επιτυχίας 25% και σίγουρα μόνο και μόνο απο το ποσοστό επιτυχίας τα πράγματα δεν φαίνονται και τοσο καλά για τα χρήματα που πόνταρα.
Ομως απο τα παραπάνω στοιχήματα έβγαλα ένα καλό  ποσοστό κέρδος.
Για να δούμε ποια ηταν τα 2 απο τα 8 στοιχήματα που επαληθεύτηκανε...
Το πρώτο ήτανε η ισοπαλια της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Σοσιεδαδ σε απόδοση 5.18.Στο συγκεκριμένο ποντάρισμα είχα επιστροφή 5,18*10€=51,80€
Το δεύτερο ήτανε το διπλό της Νιουκαστλ μέσα στην έδρα της Τσέλσι με απόδοση 7.02.Στο συγκεκριμένο ποντάρισμα είχα επιστροφή 7,02*10€=70,20€.
Συνολικό κέρδος 22€ ή το διόλου ευκαταφρόνητο 27.5% Return Of Investment.
Το παραπάνω κέρδος δεν πρεπει να ξεχνάμε πως βγηκε με τις αποδόσεις της pinnaclesports.

Πάμε να δούμε τωρα τι κέρδος θα είχα-αν είχα-αν τελικά τα στοιχήματα μου επέλεγα να τα παίξω σε εναν άλλο bookmaker πχ τον εγχώριο ΟΠΑΠ και υπο την συνθήκη οτι θα τα δεχότανε ως μονά.
Η ισοπαλία στον ΟΠΑΠ της Ατλετικο Μαδρίτης με την Σοσιεδαδ δινότανε σε απόδοση 4.00. Στο συγκεκριμένο ποντάρισμα θα είχα επιστροφή αν το έπαιζα στον ΟΠΑΠ: 4,00*10€=40,00€ (11.80€ λιγότερα δηλαδή σε σχέση με την επιστροφή που είχα στην pinnaclesports)
Η νίκη της Νιουκαστλ μεσα στην εδρα της Τσέλσι στον ΟΠΑΠ δινόταμε στην απόδοση  6,00.

Στο συγκεκριμένο ποντάρισμα θα είχα επιστροφή αν το έπαιζα στον ΟΠΑΠ 6,00*10€=60,00€.(10,20€
λιγότερα δηλαδή σε σχέση με την επιστροφή  που είχα στην pinnaclesports)
Συνολικά το κέρδος μου εαν έπαιζα στον ΟΠΑΠ θα ήτανε 0!

Ετσι λοιπόν έχοντας το ίδιο -φτωχο- strikerate στα στοιχήματά μου στον έναν μπουκμέηκερ που έπαιξα  είχα συνολικό κέρδος 22€ ή  27.5% Return Of Investment ενώ αν έπαιζα στον ΟΠΑΠ το κέρδος μου θα ήτανε 0.
Αυτό το στοιχείο που ήτανε καθοριστικό για την κερδοφορία των στοιχημάτων μου δεν ήτανε αλλο απο την αξία της απόδοσης.
Ενας παίκτης ενός μπουκμέηκερ όπου οι αποδόσεις του είναι φτωχές σε αξία ,έχει σίγουρα τεράστιο disadvantage στην κερδοφορία του, σε σχέση με εναν παίκτη που παίζει με αρκετά καλύτερες αποδόσεις.
Στην παραπάνω περίπτωση για να φτάσει ο παίκτης ΟΠΑΠ την κερδοφορία ενός παίκτη της pinnaclesports, θα έπρεπε να κάνει επιπλέον σωστές προβλέψεις αξίας σε απόδοση 3,20!
Οχι και ότι καλύτερο έτσι?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου