Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Στοιχηματίζοντας στα Κορνερ






Αρκετοί μπουκμέηκερς προσφέρουν αποδόσεις στα κόρνερ για τις μεγάλες λίγκες της ευρώπης και όχι μόνο.Θεωρώ τα συγκεκριμένα στοιχήματα αρκετά ενδιαφέροντα,καθώς πιστεύω οτι υπάρχει αρκετό value για 2 κυρίως λόγους.
Ο πρώτος είναι οτι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στοιχήματα.Οσοι παίζουν στοίχημα ζητώντας αξία στις αποδόσεις τους, θα έχουν παρατηρήσει την δυσκολία να βρεί κάποιος valuebets σε αγώνες των μεγάλων ευρωπαϊκων πρωταθλημάτων,όσο αφορά τα γεγονότα που σχετίζονται με το τελικό αποτέλεσμα,με τα συνολικά γκολ κτλ .
Οι αιτίες είναι προφανείς.Πολύς κόσμος στοιχηματίζει σε αυτά τα πρωταθλήματα και εκτός απο τους recreacional παίκτες,υπάρχουν και επαγγελματίες ή ανθρωποι με πολύ καλύτερη πληροφόρηση,πρόσβαση σε καλύτερα στατιστικά και βαθύτερη γνώση των ομάδων και του παιχνιδιου απο ότι ο μέσος όρος των παικτών.Το αποτέλεσμα είναι αυξημένη ροή χρήματος ,που κάνουν τους μπουκμέηκερς να είναι αρκετά ευαισθητοι όσο αφορά τις αποδόσεις και τις μεταβολές τους.
Απο την άλλη τα στοιχήματα όπως των κόρνερ που είναι και το θέμα του πόστ δεν έχουν αυτήν την δημοφιλία και άρα την ροή χρήματος και έτσι οι όποιες ευκαιρίες απο πλευράς απόδοσης είναι λογικό να υπάρχουν για περισσότερο χρονο σε σχέση με τις ποιο δημοφιλείς αγορές.
Ο δεύτερος λόγος που υπάρχει value σε αυτά τα στοιχήματα,είναι οτι ο τρόπος που οι μπουκμέηκερς κάνουν cap τα συγκεριμένα γεγονότα.Είναι σαφές οτι βρίσκουν το συνολικό αριθμό κόρνερ που περιμένουν στο ματς και έπειτα εφαρμόζοντας την κατανομή poisson προσφέρουν την «γραμμή» στις αποδόσεις,εφαρμόζοντας φυσικά και την απαραίτητη γκανίοτα.
Κατα την γνώμη μου αυτή η τακτική δεν είναι το ιδιο αποτελεσματική με τα κόρνερ σε σχέση με το σκοράρισμα π.χ
Ο λόγος είναι απλός:Τα κόρνερ δεν είναι αυτοσκοπός του παιχνιδιού όπως είναι το σκοράρισμα.
Ετσι ενω τα πάντα γυρω απο το παιχνίδι για 90' λεπτά περιστρέφονται στην προσπάθεια της μιας ομάδας (ή και των δυο,αν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο ) να βάλει γκόλ είτε για να ανοίξει το σκόρ,είτε να ισοφαρίσει,είτε να μειώσει την διαφορά του σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι,είτε να διευρύνει την διαφορά του σκορ κτλ,στα κόρνερ κατι τέτοιο δεν ισχύει.
Τα κόρνερ σε ενα παιχνίδι είναι κυρίως αποτέλεσμα του στυλ παιχνιδιου των ομάδων(στην Premier League βλέπουμε σχετικά παραπάνω κόρνερ σε σχέση με την Γερμανία π.χ λόγω του στυλ ποδοσφαίρου γενικά στην Λιγκα) αλλά στο μεγαλύτερό τους μέρος οφείλονται στην τύχη.
Και γεγονότα που οφείλονται στην τυχή ,σίγουρα με μια καλή επιλογή (όσο και αν ακούγεται παράδοξο) μορούν να λειτουργήσουν υπέρ του ερασιτέχνη παίκτη.
Για να γίνω λίγο καλύτερα κατανοητός με τον όρο "τύχη" δεν εννοώ την τύχη με την έννοια που την ορίζουμε στην κλήρωση π.χ λοτταρίας ,αλλά στον χαοτικό και του σχεδόν απρόβλεπτου τρόπου δημιουργίας των κόρνερ.
Το αντίδοτο σε ενα τέτοιο "χάος" είναι το διάβασμα και πρόγνωση του παίκτη για το πώς π.χ θα πάει το μάτς,αν κάποια ομάδα έχει σκοπό να κλειστεί πισω παιζοντας μαζική άμυνα,αν η ομαδα που θα εχει την πρωτοβουλία των κινήσεων θα προτιμήσει πλαγιοκοπήσεις και σέντρες κλπ. και λιγότερο η στατιστική.
Οπότε η ενασχόληση με τέτοιου είδους αγορές ίσως κρύβει στοιχηματικές ευκαιρίες!

Απο κεί και πέρα στοιχηματικά με πήγε καλά το Σαβ/κο με 3 στα 3 στα πονταρίσματά μου και ενα 4 στα 4 γενικό σερί με τις επιλογές που μπορείτε να βρείτε στο Αρχείο Πονταρισμάτων .
Ποιο πολύ νίκες ψυχολογίας καθώς το στοίχημα δεν είναι σπριντ αλλά μαραθώνιος και τέτοια καλά σερί τις περισσότερες φορές είναι δανικά.
Η θερμοκρασία εδω στην Αττική έχει πέσει ελαφρα λόγω του αερά,οπότε η μέρα σήμερα αναμένεται λίγο ποιο υποφερτη σε σχέση με τις προηγούμενες.
Ας ελπίσουμε πως δεν θα έχουμε και τις συνήθεις πυρκαγίες στα δασή που ακολουθουν τα μποφόρ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου