Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Mug bets:Στοιχήματα του καφέ



Απουσία οποιασδήποτε στοιχηματικής δράσης για μένα σημερα Δευτέρα και με τα εκατομμύρια της Μονακό να κάνουν την εμφάνισή τους στα ταμπλό των αποδόσεων,σπρωχνοντας την νίκη των γηπεδούχων σε επίπεδα 1.70 και κάτω (οχι ευχαριστώ,δεν θα πάρω!),αποφάσισα να ασχοληθώ στο σημερινό ποστ λίγο με τις στοιχηματικές εκφράσεις των άγγλων και ειδικά με εκείνη που περιγράφει τον τρόπο που εκτός απο την Μ Βρετανία και αρκετοί παίκτες παίζουν στοίχημα και στην χώρα μας.
Ο όρος που χρησιμοποιούν οι Αγγλοι για τα στοιχήματα τα οποία η διαδικασία επιλογής τους είναι εντελώς επιφανειακή ονομάζεται mug bets και σε ελευθερη μετάφραση σημαίνει: "στοίχημα του καφέ" ,αν και η πραγματική έννοια και σημασία της εν λόγω εκφρασης είναι: "στοιχήματα των κορόϊδων".
Πραγματικά πολύ έυστοχη η συγκεκριμένη εκφραση...Στοιχήματα που επιλέγονται επιφανειακά παρέα με μια κούπα καφέ...Πείτε μου δεν θυμάστε εστω και λίγο τον εαυτό σας να έχει μπεί σε μια τέτοια χαλαρή διαδικασία επιλογής?Εγω προσωπικά πάμπολλες φορές,ειδικά τα πρώτα χρόνια του στοιχήματος στην Ελλάδα (τι εποχές και τότε!οταν βρω χρόνο θα γράψω κατι ανάλογο) αλλά φυσικά ακομα και τώρα.
Το κύριο χαρακτηριστικό των mug bets είναι η ταχύτητα της επιλογής αλλά και η -τουλάχιστον με την πρώτη ματιά- συντριπτική τεκμηρίωση της όποιας επιλογής η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 1λεπτό (ας μην ξεχνάμε οτι το Σαβ/κο έχει και 200αγώνες):
"Η Κάτω ραχούλα  έχει 10 σερί οβερ 2.5 και παίζει με την Πανω Ραχούλα που έχει 9 σερί οβερ 2.5,σίγουρο οβερ 2.5 με απόδοση 1.40"
Πως μπορεί κάποιος να αντισταθεί σε ενα μπετ σαν το παραπάνω?Ποιος νοιάζεται αν η απόδοση είναι 1.40 ή 1.50 ή 1.30?Ο mug bettor δεν ασχολείται με αξίες στην απόδοση,γκανιότες και άλλες αηδίες...
Τα πράγματα μιλάνε απο μόνα τους...19 σερι  οβερ 2.5 συνολικά η Πάνω και η Κάτω Ραχούλα...ε όβερ θα ρθει!
Και αν δεν έρθει ο παικτης εχει  συνείδηση του ήσυχη...19 σερι όβερ.... τι να έπαιζα?
Συνήθως τα mug bets απο ενα κουπόνι του Σαβ/κου καταληγουν να είναι μετά απο την...προσεκτική τους διαλογή καμιά 20αρια...
Ο γνήσιος mug bettor που σέβεται τον εαυτό του,αφού κάνει αυτή την διαλογή,μετέπειτα μοιράζει τα στοιχήματά του σε δελτία,συνήθως 4-5-6 με ζητούμενα,εκτός και αν οι αποδόσεις είναι κάτω του 2.00, οπου σε αυτήν την περίπτωση τα σπάει συνήθως σε καρφωτές 4αδες.
Αυτή η πληθώρα στοιχημάτων του εξασφαλίζει ενα Σαβ/κο γεμάτο στοιχηματικές συγκινήσεις...
Το Σαββατο μεσημέρι περιμένει τις Αγγλίες,απογευματάκι μερικά Ισπανικά και το βραδάκι την Γαλλία.
Κυριακή μεσημεράκι περιμένει τις Ιταλίες ,απόγευμα τις υπόλοιπες Ισπανίες....
Δεν το κρύβω οτι γουστάρω με χίλια mug betting (εξάλλου αυτό το ποστ με τα προγνωστικά για τα 100μ των ανδρων είναι ο ορισμός του mug betting,με μόνο μελανό σημείο οτι δεν τα έπαιξα παρολί :) )
Οι τζογαδόρικες συγκινήσεις που προσφέρει δεν συγκρίνονται με την οποιαδήποτε ψυχρή προσέγγιση ενος αγώνα,όσο και αν ευτή η προσέγγιση σου προσφέρει καλύτερες συνθήκες για να είναι κερδοφόρο το ποντάρισμά σου.
Ακόμα και αν κάποιος κερδίσει ενα mug bet παρολί (Ασχέτως αν στο σύνολο έχει τρελλή χασούρα) η αίσθηση της ικανοποίησης είναι ετη φωτός μεγαλύτερη...
Long live mug betting!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου